Veelgestelde vragen

Kan mijn bedrijf gebruik maken van de subsidie regeling?

De overheid heeft een subsidie beschikbaar gesteld, om werkgevers de mogelijkheid te bieden hun medewerkers gratis te laten testen bij onze gecertificeerde teststraat of doormiddel van een zelftest. Hierdoor wordt de veiligheid binnen uw bedrijf vergroot en wordt uitval door ziekte en quarantaine verminderd.

 

De subsidie is beschikbaar gesteld om medewerkers met klachten te testen of alle medewerkers te testen bij een positieve melding. Hierdoor wordt de veiligheid op de werkvloer verhoogd.

 

Wij van Sneltestuitslag.nl willen u hier graag bij ondersteunen en zijn een samenwerking gestart met de onafhankelijke Arbodienst Arbo.nu en Schol op Urk. U hoeft dus geen gebruik te maken van uw eigen Arbodienst.


Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Geven jullie een reisverklaring af?

Dat is mogelijk. U kunt, tegen betaling, een reisverklaring aanvragen waarop staat dat u negatief bent getest op Covid-19. De verklaring wordt ondertekend door een van onze artsen en wordt uitgegeven in het Engels. Reserveer uw reisverklaring direct online bij het boeken van uw Antigeen sneltest. Wij bieden tevens PCR-testen aan inclusief reisverklaring, de kosten hiervoor bedragen € 149,95 per persoon.

 

We raden je altijd goed aan om te kijken naar het reisadvies dat wordt gegeven door de Nederlandse overheid en de informatie van je reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Kijk op www.nederlandwereldwijd.nl voor het actuele advies per land. U bent zelf verantwoordelijk om de inreisbeperkingen voor het land van bestemming te controleren. 

Kan ik mijn afspraak annuleren?

U heeft de mogelijkheden uw afspraak kosteloos te annuleren tot 24 uur voor de afspraak. Dit kunt u telefonisch of via de e-mail doorgeven. Indien u voor 24 uur van tevoren annuleert, zal het bedrag binnen 10 werkdagen worden gerestitueerd.

 

Annuleert u de afspraak binnen de termijn van 24 uur, dan zal er niet worden gerestitueerd. Er kan dan nog slechts worden verplaatst tot 4 uur van te voren, met een maximum aantal van één verplaatsing. Let op: indien het moment van de afspraak binnen 4 uren is, is het niet meer mogelijk om de afspraak te verplaatsen.

Wanneer moet ik mij laten testen op het COVID-19 virus?

Indien u klachten heeft die passen bij het COVID-19 virus is het van belang om direct een afspraak te maken om u te laten testen. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. Ga alleen naar buiten voor de test, blijf verder thuis tot u de uitslag van de test hebt ontvangen.

Wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens?

Bij een positieve test zijn wij verplicht (de zorg- en meldplicht) om deze gegevens, inclusief uw persoonlijke gegevens door te geven aan de regionale GGD. Daarna worden uw ingevoerde NAW- gegevens 24 uur na uw testuitslag, automatisch verwijderd uit ons reserveringssysteem. Alleen de testuitslag zelf blijft opvraagbaar als data voor onszelf. Doordat u de test laat afnemen, gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens, zoals hierboven aangegeven.

Welke testen bieden jullie aan?

Antigeen sneltest
Een antigeen sneltest meet de aanwezigheid van eiwitten die aanwezig zijn in de neusholtes; antigenen. De uitslag ontvangt u binnen 20 minuten.

 

Antigeen sneltest inclusief reisverklaring
De uitslag en het Engelstalige reisdocument ontvangt u binnen 20 minuten. De reisverklaring ontvangt u per mail, u dient de reisverklaring binnen 24 uur te downloaden. U bent zelf verantwoordelijk om de inreisbeperkingen voor het land van bestemming te controleren. 

 

PCR-test inclusief reisverklaring
De uitslag en het Engelstalige reisdocument ontvangt u binnen 12 uren. De reisverklaring ontvangt u per mail, u dient de reisverklaring binnen 24 uur te downloaden.

Wat zijn de kosten en hoe kan ik betalen?

Wij bieden twee verschillende testen, de antigeen sneltest en de PCR-test. Voor een antigeen sneltest betaalt u € 50,00 per persoon, u kunt hierbij uw testuitslag digitaal bekijken. Indien u een reisdocument wenst, kunt u een sneltest inclusief reisdocument boeken voor € 75,00. Een PCR-test kost € 149,95 per persoon inclusief reisdocument.

 

U kunt eenvoudig en snel online reserveren en betalen met iDeal. Het is niet mogelijk om telefonisch een reservering te maken. Bedrijven kunnen voor grotere aantallen per mail contact met ons opnemen en betalen middels een factuur. 

Is het mogelijk om mijn kind te laten testen?

Ja, het is mogelijk om uw kind te laten testen op Covid-19. De testafnamemethode voor kinderen die zal worden toegepast op onze testlocaties is de mid-turbinate bemonstering. Dit betekent dat niet meer diep in de neus, maar midden in de neus wat neusslijm bij het kind wordt afgenomen. Wij bieden extra zorg, tijd en aandacht bij het testen van kinderen. Daarnaast hebben we voor de kleinste een dapperheidsdiploma en een knuffelbeer.

Op welke manier wordt de test afgenomen?

U kan met uw auto de teststraat in rijden. De gehele tijd wordt u geacht in de auto te blijven. Doe een mondkapje op en laat deze voor de test iets zakken zodat uw neus vrijkomt maar uw mond bedekt blijft. Er wordt een neusswab afgenomen, dit is conform de RIVM richtlijnen. 

 

Tijdens u bezoek bij de testlocatie op Urk dient u uit de auto te stappen en de teststraat binnen te lopen. 

Is het ook mogelijk om op locatie te testen?

Ja, dit is mogelijk. Wij kunnen bij u op locatie komen om uw medewerkers te testen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en prijzen.

Wat te doen bij een positieve test?

Volg onderstaande adviezen op bij een positieve test. 

  • Wij sturen uw contactgegevens rechtstreeks naar de GGD; zij nemen contact met u op voor het bron- en contactonderzoek.
  • Blijf thuis in quarantaine, aangezien u besmettelijk kunt zijn voor anderen. Ook uw huisgenoten moeten thuisblijven, omdat zij misschien door jou besmet zijn geraakt. U mag weer uit de quarantaine als je 24 uur geen klachten meer hebt die passen bij COVID-19 én het minimaal 7 dagen geleden is dat je klachten kreeg. Heeft u een verminderde weerstand? Dan mag u pas uit de quarantaine als u 24 uur geen klachten meer hebt die passen bij COVID-19 én het minimaal 14 dagen geleden is dat u ziek werd.
  • Wordt/bent u ernstig ziek of heeft u medische hulp nodig? Neem dan (telefonisch) contact op met uw huisarts.
  • Laat tenslotte je huisarts (telefonisch) weten dat je positief bent getest. Geef daarbij aan dat het om een sneltest gaat. 
  • Kijk voor verdere informatie op de website van het RIVM of de GGD.
Door wie wordt de test uitgevoerd?

De test wordt uitgevoerd door geschoold personeel onder toezicht van BIG-geregistreerde zorgmedewerkers.

Wat moet je doen als een medewerker is besmet?

Laat de werknemer de adviezen opvolgen die zijn beschreven onder de vraag ‘Wat te doen bij een positieve test?’. Over het algemeen geldt dat iedereen die in de twee dagen voorafgaand aan het ontstaan van de klachten bij de medewerker, langer dan 15 minuten contact heeft gehad, in quarantaine moet gaan. Bij ontstaan van klachten moeten zij zich direct laten testen. Voor verdere informatie kan contact worden gezocht met de GGD of het RIVM.

Hoe ontvang ik de uitslag?

Na het afnemen van de test ontvangt u in de teststraat een unieke code. Hiermee kunt u inloggen op www.sneltestuitslag.nl om uw testuitslag te bekijken (klik op de button 'Uw testuitslag). 

De uitslag van de Antigeen Sneltest kunt u binnen 20 minuten online bekijken.
De uitslag van de PCR-test is binnen maximaal 12 uur bekend. Het reisdocument ontvangt u per mail. Controleer tevens de ongewenste mailbox.

 

 

Plan uw test
plan uw testmoment
betaal met iDEAL
testen op locatie
uitslag met 15 minuten
<h4>sneltestuitslag.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.sneltestuitslag.nl/plannen/">Afspraak plannen</a></li> <li><a href="https://www.sneltestuitslag.nl/veelgestelde-vragen/">Veelgestelde vragen</a></li> <li><a href="https://www.sneltestuitslag.nl/adres/">Adres</a></li> <li><a href="https://www.sneltestuitslag.nl/contact/">Contact</a></li> <li><a href="https://www.sneltestuitslag.nl/nieuws/">Nieuws</a></li> <li><a href="https://www.sneltestuitslag.nl/algemene-voorwaarden/">Algemene voorwaarden</a></li> </ul>